Nytt på den lättlästa hyllan

by

Utvandrarna LättLästEn ny sändning med spännande, intressanta och roliga LättLästa böcker har precis kommit till biblioteket. Först och främst så finns nu äntligen Vilhelm Mobergs Utvandrarna omarbetad till lättläst svenska. Historien om Karl Oskar och Kristina som emigrerar till ett annat land för att nöden är svår känner vi till och är lika aktuell som någonsin förr och nu kan ännu fler ta del av den.

Sara Wadell berättar i Den sista fyrvaktaren om Gun och Julius. Gun är en frånskild äventyrerska som en dag paddlar i land på ön där enstöringen Julius är fyrvaktare. Vad kommer att hända?

En annan av böckerna heter Axel var idiot av Mats Ahlsén. Han berättar om släktingen Axel som föds i början av 1900-talet med en intellektuell funktionsnedsättning. Axel växer upp och lever på olika samhällsinstitutioner och hans liv blir en spegling av hur synen på funktionsnedsatta människor har förändrats, från ett liv i förvaring och förnedring till en humanare vård. Det är en mycket gripande bok om ett människoöde och samtidigt en berättelse om en del av Sveriges historia som inte är så smickrande.

Det var tre av böckerna, men det har kommit ännu fler, bland annat den spännande fortsättningen på ungdomsboken Kickboxaren och en biografi om Albert Einstein.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: