Drottningkronan av Ingrid Kampås

by

Blandat blod: Släkten del 1: Släkten volym IHelenas hämnd: Släkten 4: Släkten IVSigrids hemlighet: Släkten del 2: Släkten volym IITempelbranden: Släkten del 3: Släkten IIIDrottningkronan: Släkten del 5

Jag har nyligen avslutat läsningen av boken Drottningkronan av Ingrid Kampås. Det är den femte fristående delen i serien Släkten. Romanserien ges ut av Historiska Media och berättar Sveriges historia från vikingatiden fram till våra dagar samtidigt som man får följa en släkts öden och äventyr. Den historiska inramningen är autentisk men inom den får romanfigurerna röra sig fritt för att på bästa sätt levandegöra vår historia. Böckerna skrivs av olika författare.

Att läsa Drottningkronan var en njutning från början till slut, enligt mig. Spännande, intressant och lärorikt. Och så är det så bra att kunna följa släkten genom det släktträd som finns längt bak i boken.

I Drottningkronan är vi framme vid slutet av 1100-talet och vi möter den unga flickan Ester, barnbarn till Den heliga Helena.  Ester drömmer om en ljus framtid, fylld av glada barn och kärlek. Drömmarna krossas när morbrodern vill ära henne genom att låta henne gå i kloster. Ester förmår inte uttrycka sin egen vilja, när alla är så glada för hennes skull.

Från klostret kommer hon sedan att rövas bort av en samvetslös präst som för henne till Finland.

När den svenske kungen Knut Eriksson kommer till Finland möter han av en slump Ester. Han blir fullkomligt betagen i henne och bestämmer sig för att ta henne till brud. Snart får Ester mer makt och inflytande än hon någonsin vågat drömma om.

Berättelsen är detaljerat beskriven på ett sätt som drar in läsaren i händelseförloppet, ger smak och doft och liv åt det berättade. Del fem i serien är minst lika bra som de övriga delarna!


 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: