Maria Gustavsdotter

by

flickan-med-pappersblommornaJag har läst den nya historiska pusseldeckaren av Maria Gustavsdotter. Boken har titeln Flickan med pappersblommorna och är en fristående fortsättning på Flickan på kyrkogården.

Vi får återknyta kontakten med den unga, modiga mamsell Aurora Ekblad som genom sin iakttagelseförmåga och sitt sympatiska sätt avslöjar händelser som döljer brott.

Berättelsen börjar med en flaska Kölnervatten och sköna drömmar för en fattig flicka i början av 1800-talet. En man, som visar sig inte vara så hederlig som han utger sig för, skänker henne den väldoftande gåvan. Det blir upptakten till en rad händelser som leder mot döden.

Det handlar om flickor som får arbete hos en fru med att tillverkar pappersblommor, och samtidigt får hjälp med sin oönskade graviditet. Vart tar alla barn vägen? Har de kommit till trygga fosterhem som utlovat? Kan föräldrarna få barnen tillbaka när de ordnat upp sin tillvaro?

Författaren Maria Gustavsdotter berättar här en spänningsfylld historia, en riktig bladvändarare. Samhällets orättvisor blir tydliga, hur utlämnade de fattiga är medan de välbärgade lever gott.

Maria Gustavdotter är ju författare till den omtyckta historiska serien Fem pärlor till jungfruns krona, där handlingen är förlagd till Kalmar på 1500-talet, och flera andra böcker både historiska och nutida.

En onsdagkväll senare i höst kommer Maria Gustavsdotter till Emmaboda bibliotek, det ser vi fram emot! Håll utkik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: