Nattens cirkus

by

Nattens cirkusMalin har läst en spännande roman som inte går att lägga ifrån sig:

Natten cirkus tar sin början år 1873 i New York. Magikern Prospero tvingas ta hand om sin femåriga dotter Celia efter att hennes mor begått självmord. Celia har magin i blodet och detta är början till flickans långa utbildning att lära sig styra sina märkliga gåvor, varav alla inte har med magi att göra.

Samtidigt, i London, tar en mystisk man en barnhemspojke under sina vingars beskydd för att denne ska lära sig det som Celia lär sig på andra sidan Atlanten. Barnens läromästare har nämligen en plan, en plan som initierats av Prospero och där två fullfjädrade magiker ska mötas i ett ”spel”. Detta spel ligger långt fram i tiden än så länge och de unga har ingen aning om vad spelet egentligen innebär eller vem deras motståndare kommer att vara. När de bägge av olika skäl hamnar på en märklig cirkus börja de ana den andres närvaro och slutligen spelets fruktansvärda regler.

Nattens cirkus är Erin Morgensterns debutroman och den går helt enkelt inte att lägga ifrån sig. Det är mer eller mindre omöjligt. Rena magin! Trots sina 400 sidor är den ändå lättläst med ganska korta kapitel. De är fyllda av fantasi, magi, humor och fascinerande karaktärer i en spännande och ytterst märklig cirkusvärld. Läs och låt dig förföras!

/Malin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: