100 år sedan Titanic sjönk

by

Du har säkert inte missat att det i dagarna är 100 år sedan Titanic sjönk. I Bengt Fredriksons nyutkomna bok Titanic – katastrofen, utgiven på LL-förlaget, får du en bra och spännande inblick i vad som hände den ödesdigra natten när fartyget krockade med isberget.

Genom några människoöden får läsaren följa resan från Southampton ända till slutet. Vi möter bland annat svenska passagerare som skulle resa till Amerika. Svenska sägs ha varit det näst vanligaste språket ombord efter engelska.

Vi möter även några besättningsmän som, vad det verkar, ignorerade varningssignalerna om isbergen. Titanics livbåtar räckte inte ens till hälften av de cirka 2200 passagerarna ombord, ändå sänktes några ned i vattnet halvfulla. Vad var det egentligen som hände den där natten när fartyget sjönk? Och varför sjönk det? Det skulle ju ha varit osänkbart. Och stämmer det att orkestern fortsatte att spela ända till slutet som legenden påstår?

Bengt Fredriksons bok är både spännande och lärorik och den är skriven med stor närvaro. Trots att man vet hur det slutar kan man inte lägga den ifrån sig. En bok att sträckläsa.

Det finns naturligtvis mängder med andra böcker och filmer om Titanic och om du vill se vad som finns på biblioteket så klicka här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: