Att skriva är glädje

by

Under våren håller Christina Walla en skrivarcirkel på biblioteket med rubriken Frigörande och självbiografiskt skrivande.

Så här skriver en av deltagarna, Magdalena Ronnby, efter den första träffen i onsdags:

Vi ska träffas fem onsdagskvällar på rad, i vårt fina biblioteks läserum. Skrivklådiga och sugna på att dela varandras tankar, bli inspirerade och att få pröva oss fram med nya idéer. Idag var första träffen. Tema: Sinnena och minnena. 

Ett par uppvärmningsövningar, en del goda råd och tips och så skriva om dofter.
Fast jag valde att skriva om lukter, i stället. Jag skrev om lukten av svinskit på halländska åkrar och hur lukten får lyckobubblor att fara runt i bröstet på mig eftersom lukten ger hopp om skarpt lysande vårsol och sjungande lärkor. Om lukten av rutten tång på en vidsträckt, nästan evig, sandstrand, vid mitt västerhav, som minner om milslånga höstpromenader, nattliga simturer och ensam kontemplation på en mountainbike, just där sanden och saltvattnet möts. Och om lukten av bensinångor, avgaser och motorolja som förflyttar mig till ett underjordiskt garage som ibland var en del av min skolväg…

Att skriva är glädje.

Ny kursstart för skrivarcirkeln blir det i april. Vill du veta mer kontakta Christina Walla (christina.walla@telia.com, eller 0471-412 06), eller biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: