Underhållande damer

by

Mina boktips idag är tre böcker av Marianne Cedervall som handlar om två väninnor, Mirjam och Hervor som bor på Gotland.
Läkaren Mirjam har återvänt till Gotland efter många år i Kuivalihavaara i norra Lappland. Med sig har sin norrländska väninna Hervor som är hennes raka motsats. I byn Kajpe Kviar blir ingenting mer sig likt.

I den första boken, Svinhugg, har Mirjam och Hervor gått en annorlunda kurs. De har lärt sig att använda tankens kraft med hjälp av affirmationer, bekräftelser envist upprepande.
I byn dör tre män med bara några månaders mellanrum och Mirjam och Hervor firar med champagne.

Den andra boken heter Svartvintern och i den flyr Mirjam hals över huvud tillbaka till Norrland eftersom hon tror att hon har orsakat den kärlekskranka Sylves olycka.
Till byn Kuvia kommer den kände operasångaren Ralph Sörarve som vill bygga om ortens hotell till ett spa vilket inte uppskattas av alla.

Tredje boken, Spinnsidan, utspelar sig återigen på Gotland, där de har fått en ny granne som säger sig vara ett medium, vilket inte stämmer. Hon är fostermor åt Emmanuel som hon behandlar illa. Han blir vän med Mirjam och Hervor som bestämmer sig för att hjälpa pojken.

Böckerna är roliga och lättlästa och helt fristående.

Marianne Cedervalls böcker hittar du här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: