Vårens barnböcker

by

Här tipsar Annette om sina favoriter bland alla barnböcker som kommer i vår: 

Pyjamasparty  är en bilderbok av Max Velthuijs. Böckerna om Grodan är en av mina absoluta favoriter. Den här gången ska Grodan, Ankan och Haren ha pyjamasparty hemma hos Grisen. De ska sova över hos varandra och då gäller det att se vem som kan vara vaken längst.

Andra härliga böcker för barn som har börjat läsa lite själva är böckerna om Paula. Det är Ursel Scheffler som har skrivit Paula är hundvakt. Böckerna om Paula är korta och avslutade berättelser. Paula har länge önskat sig en hund, men det är omöjligt eftersom hennes bror är allergisk. Men så dyker chansen upp när musikläraren behöver hundvakt.

Martin Olczak skriver böcker om Megakillen. Det senaste äventyret heter Megakillen och havets skräck. Det handlar om försvunna juveler och en misstänkt pirat. Kan Megakillen lösa stölden?

Ulf Sindt skriver böckerna om Turbo – killen som egentligen heter Bo men kallas för Turbo för han springer så himla fort. I Turbo och den magiska grodan är Turbo och Simon bjudna till en kompis på kalas. De ska ha med sig en present. Men vad ska de hitta på? En groda! Men det visar sig att det inte är en vanlig groda..

Äntligen kommer det ett nytt äventyr med LasseMajas Detektivbyrå av Martin Widmark.  Det är Campingmysteriet. Lasse och Maja är och tältar. Men vad är det som händer på campingen? Saker försvinner spårlöst och grannarna på campingen uppför sig konstigt.

För de som gillar hästar så kommer Lin Hallberg ut med en ny bok om Sigge, Äventyr med Sigge. Elina har fått världens present. Hon är inbjuden till en äventyrsritt med några andra barn. De ska grilla korv och gå på spännande skattjakt.  Den stora lyckan är att Elina ska få rida på Sigge, hennes favorithäst.

Cecilia Lidbeck har skrivit några böcker om en flicka som heter Vilma. Det är korta äventyr som passar nybörjarläsaren. Nu ger hon ut Vilma på Naxos. Det är Vilmas första utlandssemester. Vilma och hennes familj har åkt till den grekiska ön Naxos. Allt är spännande och roligt ända tills Vilma går vilse på marknaden.

Ja, det var ett litet axplock från vårutgivningen med några av mina favoriter för de yngre läsarna. / Annette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: