Höstens barnböcker

by

Fabian håller nollanMini på sportlovMonsterbesök

Det kommer ju så klart böcker för barn i höst också. Här är lite tips från Annette på nya barnböcker i höst:

I september kommer Christine Nöstlinger ut med en bok för dem som just kommit igång lite med sin läsning. Den heter Mini på sportlov. Den här gången tvingas Mini följa med på vintersemester fast hon avskyr att åka skidor.

För de fotbollsintresserade så har Anna Fröhlich skrivit Fabian håller nollan. Den handlar om Fabian som missar sitt livs chans att bevisa att han behövs i fotbollslaget. Han åker ut ur laget. Hur ska hans fotbollsdröm nu leva vidare?

Arne Svingen kommer ut med en ny bok om Hubert. Den heter Hubert i klistret. Den här gången är Hubert missnöjd med sin frisyr. Han beslutar att klippa sig själv. Det blir inte riktigt som han tänkt sig och snart ska de ta klassfoton. Hur ska han dölja den förfärliga frisyren?

För de mindre barnen har Julia Donaldsson och Axel Scheffer skrivit Kurre kommer bort. Det är en bilderbok med svensk översättning av 90-årsjubilaren Lennart Hellsing. Den kommer i september.

Om man är nyfiken på vad det där med matte kan vara så kan man läsa Kul med matte – leka, beskriva, mäta och räkna av Kristin Dahl och Mati Lepp. Det är en bok full av mattelekar för barn ca 5-9 år.

Per Gustavsson har tidigare skrivit tre spännande böcker om modiga prinsessor. Nu är det dags för prinsarna att tala om hur det går till När prinsar fångar drakar. Den kommer i november.

I september kommer den femte boken i monsterserien ut av Güettler, Helmsdal & Jonsdottir. Den heter Monsterbesök. Det är Stora Monster som inte får komma in till Lilla Monster för han leker med Luddmonster. Stora Monster får känna på ensamheten. Det är inte så roligt. Kanske en bok att prata om i barngrupper. Hur viktigt det är att vara vänner och inte utestänga någon.

Äntligen en ny bok med Lasse Majas Detektivbyrå av Martin Widmark! Den här gången är spänningen olidlig på galoppbanan utanför Valleby. Lasse och Maja får ett nytt fall att lösa när det börjar likna fusk – kan verkligen de rutinerade hästarna tappa fart på det viset? Efterlängtad av många. Kommer i november.

I november kommer också Den rosa barnkammarboken. Där hittar man sagor, sånger och dikter. Allt med temat kärlek och vänskap. Till boken hör en CD  där svenska musiker, vokalister och skådespelare framför sagor och sånger ur boken.

En ny bok av Ulf Nilsson och Eva Eriksson. De har tidigare skapat klassiker som Lilla syster kanin, Alla döda små djur och Farmors alla pengar. Den här gången är det en poetisk bilderbok om rädslan att bli lämnad ensam. Den heter När vi var ensammast i världen.

/Annette

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: