Tips på sommarläsning 3

by

Sputnikälskling

Ännu mer sommarläsning. Varför inte något från Japan under parasollet? Kultförfattaren Haruki Murakami har mutat in sitt eget revir med sina böcker som utspelas i gränslandet mellan dröm och verklighet. Sputnikälskling är bland annat en kärleksroman. Berättaren, en ung och anspråkslös lärare som bara kallas K, är olyckligt förälskad i den känsliga kvinnan Sumire, som också är hans bästa vän. Sumire å sin sida är olyckligt förälskad i den karismatiska affärskvinnan Myu. Hon i sin tur är oförmögen att överhuvudtaget känna någon kärlek. Ett ganska alldagligt och okomplicerat triangeldrama kan tyckas.

Sumire och Myu har träffats under en middag. Sumire blir Myus assistent och följer med henne på en resa till Europa. Under en semestervecka på en grekisk ö är så Sumire helt plötsligt spårlöst försvunnen. Myu ber K komma och hjälpa henne att söka efter Sumire. Och nu börjar det hända grejer. Inget brott verkar ha skett och det finns inte någonstans på ön där hon kan vara. Så var är hon? Har hon drunknat eller har hon kanske rentav hamnat i en annan värld, parallell med vår?

Sputnikälskling kanske kan beskrivas som en blandning av kärleksroman, spänningsroman, science fiction och med lite coolt jazziga inslag i språket. Fast det låter inte riktigt rätt. Det är en roman av Haruki Murakami helt enkelt.     

Klicka här för att beställa Sputnikälskling på biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: