Tre under par

by

Sveriges första golfroman. Så marknadsförs den från förlaget, Hans Gunnarssons Albatross. Om det är alldeles sant vet jag inte, det sägs att det skrevs någon på 50-talet. Men så många finns det i alla fall inte, trots att golf numera är en stor folksport och långt mer än bara ett överklassnöje.

18 kapitel är romanen indelad i. Så självklart och genialt. Ett kapitel för varje hål. Och romanen handlar ju om mer än golf.  Ett par i gissningsvis 40-årsåldern hyr ett hus på landet över sommaren. De vet båda att deras förhållande håller på att ta slut, men ingen av dem har kraft nog att bryta upp. Han dricker och går promenader med hunden. Golfen och alkoholen blir för honom en perfekt bubbla att gömma sig i. Han flyr in bland hookar, duffar, doglegs, bunkrar och järnfemmor. Långsamt tappar han alltmer greppet om verkligheten. Hon åker oftare och oftare till jobbet i Stockholm, men det är en älskare snarare än jobbet som lockar. Sommaren slutar i katastrof förstås, hur vill jag inte avslöja.

Hans Gunnarsson är en av våra allra bästa skildrare av Svenne Banan-Sverige, där allt är som vanligt men ändå inte. Något lurar alltid under den välbekanta ytan och han är en av dem som kan göra det mest vardagliga till spännande läsning.

Albatross! Albatross!

Klicka här för att beställa boken på biblioteket.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: