Claesson om Claesson

by

blabarsmaskinen

I dagarna kommer Nils Claessons bok Blåbärsmaskinen som handlar om hans far, Stig Claesson, allmänt kallad ”Slas”, som bekant en älskad och folkkär författare känd för romaner som Vem älskar Yngve Frej och ytterligare cirka åttio böcker. Ni som har läst förhandsspekulationerna vet ju vad det handlar om. Nils Claesson har skrivit en bok som ska ge en motvikt till alla hyllningar som skrevs när Stig Claesson dog för drygt ett år sedan (till exempel på den här bloggen). Och nog blir det en motbild alltid.

Nils Claesson skriver om sin uppväxt i en familj där faderns alkoholmissbruk, ofta kombinerat med tabletter, och den lynnighet som detta medförde styr hela familjen. Han skriver hårt och skoningslöst. Om man som jag tillhör Stig Claessons beundrare tar det ibland emot lite att läsa.

Efter att ha läst Blåsbärsmaskinen har min bild av Stig Claesson fått sig en törn, även om det är sonens sanning om sin far det handlar om. Troligen finns det andra sanningar också. Stig Claessons böcker kommer jag hur som helst att fortsätta läsa.

Klickar här så kan du se om Blåbärsmaskinen finns inne på biblioteket.

/Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: