Nya filmer

by

junomaria-larssonpatrik-15persona-non-gratathe-dark-knightrockyutvandrarna

Vi har köpt in några nya filmer till biblioteket:

Patrik 1,5 är en komedi av Ella Lemhagen. Det homosexuella paret Göran och Sven ska adoptera ett föräldralöst barn. Men Patrik 1,5 visar sig vara Patrik 15, en halvkriminell tonårsligist. Inte riktigt vad Göran och Sven tänkt sig, men kanske blir det bra ändå? Fyra getingar av Expressen.

Juno var en av förra årets mest omtalade komedier. Tonårstjejen Juno blir gravid och bestämmer sig för att låta adoptera bort barnet. Hon ska bara hitta de perfekta adoptivföräldrarna först, något som givetvis inte är så lätt. Lovorden haglade över Juno från både kritik och publik.

I den psykologiska thrillern Persona non grata gör Janne ”Loffe” Carlsson en roll som vi inte är vana att se honom i. Som pensionären Sture är han betydligt mer nedtonad och allvarlig än vanligt.

Heath Ledger gjorde en fenomenal roll som Jokern i The Dark knight. En postum Oscar för bästa biroll fick han. Om du inte redan har gjort det, så se filmen. En härligt välgjord actionrulle.

Guldbaggarna regnade över Jan Troells film Maria Larssons eviga ögonblick med bland andra Mikael Persbrandt och Maria Heiskanen i rollerna. Mer film av Jan Troell: De klassiska filmatiseringarna av Vilhelm Mobergs Utvandrarna och Nybyggarna är ju ett måste här i Mobergbygder. Nu finns de på DVD hos oss.

Han har kallats Sveriges roligaste hund: Rocky, tecknad av Martin Kellerman. Nu har även DVD: n kommit med tretton kortfilmer. Se hundarna, katterna och fåglarna diskutera livets väsentligheter över en kopp kaffe.

När du har sett filmerna, eller om du redan har gjort det, vill vi förstås veta vad du tycker.

/Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: