Brutus fåglar

by

kaxiga-falgarmellan-vingspetsarnapingvinlivornarnas-rike

Brutus Östling har på bara några år blivit en av Sveriges främsta naturfotografer med speciellt fokus på fåglar. Du har väl inte missat hans böcker? Även om man inte tillhör fågelskådarnas passionerade släkte så blir man oundvikligen förtrollad av hans foton. Östling lyckas komma nära fåglarna på ett sätt som få andra gör. Ibland får man nästan känslan av att fåglarna poserar för honom. I Kaxiga fåglar som kom tidigare i höst fångar han till och med fåglarnas personligheter och relationer med hjälp av kameran. Sedan tidigare finns bland annat Örnarnas rike, Mellan vingspetsarna och Pingvinliv. Bläddra i dem och låt dig fascineras!

/Ola

4 svar to “Brutus fåglar”

 1. Lars R Strandbo Says:

  Kan bara instämma, underbara böcker och underbara bilder,,både ornitologer och vi andra fågelälskare kan med glädje njuta av dessa vackra bilder..är du fågelskådare Ola ?
  Mvh Lars R

 2. Thomas O. Says:

  Det är bara att instämma. Han är en helt makalöst duktig fotograf!

 3. emmaboda Says:

  Hej Lars, av någon anledning har dina kommentarer fastnat som skräpkommentarer och jag har inte sett dem förrän nu. Förhoppningsvis har jag lyckats råda bot på det. Nej, jag är inte fågelskådare på riktigt, inte utanför biblioteket i alla fall. Häromveckan hade vi en fågel inne i biblioteket, men inte någon av den storlek som Brutus Östling fotograferar. /Ola

 4. fn Says:

  Kan supplera med att fågeln som besökte Emmaboda bibliotek var en talgoxe. Angående Brutus Östlings bok är det roligt att jämföra med Bengt Bergs fotobok ”De sista örnarna” från 1923. Berg klättrade runt med lådkamera och glasplåtar i tallarna runt sina örnbon och fick till enastående bilder han med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: