Årets favoriter

by

Det börjar bli dags att summera bokåret 2007. Dagstidningarna fylls nu med listor över årets bästa böcker, filmer och skivor. Vi måste så klart göra detsamma. Har du läst något som du tycker har varit extra minnesvärt i år? Vi vill gärna veta vad. Skriv en kommentar och dela med dig.

Här är en fem-i-topp-lista över mina favoriter av det jag har läst bland årets böcker:

Ian McEwan, På Chesil Beach. McEwan är en nyupptäckt författare för min del. Den här romanen var helt enkelt lysande, om ett ungt par i England i början av 1960-talet som inte lyckas få till det och som det är omöjligt att inte känna och lida med.

Stewe Claeson, Tiro. En gammal man, Tiro, i antikens Rom, får plötsligt mycket att stå i när ett mord begås i hans närhet. En spännande roman och dessutom full med visdom.

Pia Tafdrup, Tarkovskijs hästar. Pia Tafdrup visar att poesi alls inte behöver vara något krångligt och märkvärdigt, utan bara ett alldeles enastående uttrycksmedel.

Klas Östergren, Orkanpartyt.  Östergren när han är som bäst, en sagolik berättare. Ett läsäventyr om faderskärlek, hämnd, gudar och allt möjligt annat.

Marguerite Duras, Smärtan. En av flera nyutgåvor med Duras böcker som har kommit i år. I Smärtan väntar den unga Marguerite på att hennes man ska komma tillbaka från ett koncentrationsläger i andra världskrigets slutskede. Spännande och gripande.

/Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: