Slutet för Harry

by

harry-potter-och-dodsrelikerna.gif

Vid midnatt släpps den sista Harry Potterboken i svensk översättning, Harry Potter och Dödsrelikerna. Den första Harry Potterboken på svenska gavs ut 1999 och sedan dess har miljoner av läsare, stora som små, följt vännerna Harry, Ron och Hermione och deras kamp mot lord Voldemort. Men nu är det alltså slut. Det blir inga fler böcker i serien.

Är det ett bra eller ett dåligt slut? Här kan du lätta ditt hjärta om du behöver.  

Ni därute, jag vill veta vad ni tycker. Vad är det som gör Harry Potterböckerna så bra? Förklara för en simpel mugglare som mig.

/Ola

3 svar to “Slutet för Harry”

  1. Margareta Hybbinette Says:

    Jag tror att en förklaring är att Harry fyller vårt behov av hjältar. Han kämpar för det goda, många gånger i underläge, han har integritet och stark känsla för rättfärdighet. Dessutom är böckerna roliga, nästan oavbrutet spännade och fantasifulla. Harry växer, inte bara fysiskt, för varje del och genom skildringen av alla tre huvudpersonerna, som är så olika, kan många läsare identifiera sig.

  2. Jennie Says:

    Jag tycker att det var ett bra slut. Även att det är trist att det inte kommer komma några fler så ser jag det som ett modigt steg av Rowling att avsluta det hela.

  3. emmaboda Says:

    Ja, att sluta i tid kan ju vara en konst i sig. Läste någonstans att Rowling i nästa bok skulle skriva om något helt annat, i en annan genre. Det kan ju vara svårt annars att gå vidare med sitt skrivande efter en sådan succé som Harry Potter. /Ola

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: